Boek
Nederlands

De moedermonoloog

An Nelissen (auteur), Peter Perceval (andere)
Toneelteksten over het moederschap, aangevuld met enkele interviews met moeders.
Onderwerp
Moeders
Titel
De moedermonoloog / Ann Nelissen; opgetekend door Peter Perceval
Auteur
An Nelissen
Andere
Peter Perceval
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Kessel-Lo: Van Halewyck, 2012
144 p.
ISBN
9789461311122 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze Vlaamse cabaretière reist eind 2012 door de Vlaamse theaters met haar theatervoorstelling 'De Moedermonoloog'. Haar regisseur brengt tegelijkertijd dit boek uit. Hierin zijn de cabaretteksten aangevuld met interviews met negen moeders. Het moederschap is een dankbaar onderwerp en wordt breed belicht. Heden en verleden, arm en rijk, geluk en verdriet, alles rijp en groen door elkaar. Echt humoristisch wordt het niet, de auteur formuleert nogal grof. De voorkant is aantrekkelijk met een foto van de auteur in oosterse sferen en een baby op haar schoot; verder geen illustraties. De auteur schreef eerder een boek over de overgang.

Over An Nelissen

CC BY 3.0 - Foto van/door Filip Naudts

An Nelissen (Maasmechelen, 7 januari 1955) is een Vlaamse actrice.

Zij stond voor het eerst op de planken met Kindervreugd, een Antwerpse vereniging die allerlei activiteiten organiseert voor kinderen en jongeren. Daarna begon ze haar professionele carrière bij het Fakkelteater. Vanaf 1982 werd ze een vaste kracht bij het Raamtheater.

Ze speelde onder andere Joske in de film Hellegat (1980), Laura Crets in de televisieserie Langs de kade (1988) en Catherine Missotten (2000-2002) in de televisieserie Familie. Daarnaast was ze ook een van de vaste krachten in Kriebels op VTM.

Ze was enkele jaren getrouwd met acteur Karel Vingerhoets. Samen hebben ze een zoon, Mathias Vingerhoets. Sinds 1997 maakt ze samen met haar huidige man, Peter Perceval, haar eigen theaterproducties: Vrouwendecamerone, Lysistrata, Me Jane, Vaginamonologen, De menopauzemonoloog en Het goede lijf.

Sinds 2005 pu…Lees verder op Wikipedia