Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Wat er werkelijk is : een wandeling

Wat er werkelijk is : een wandeling

In de reeks:
Literair verslag van een wandeling langs de Beara Way in Ierland waarbij natuur, geschiedenis, ouder worden en het persoonlijk verleden in samenhang worden besproken.
Titel
Wat er werkelijk is : een wandeling
Auteur
Nelleke Noordervliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, © 2021
61 p.
ISBN
9789028211124 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nelleke Noordervliet (1945) heeft een huis aan de Ierse zuidwestkust, dichtbij de Beara Way. Van Oorschot’s Terloops reeks laat haar schrijven over een wandeling door dit oeroude gebied. Het resultaat is een bij vlagen briljant geschreven overweging bij de natuur en de geschiedenis van die plek, waarbij de auteur steeds persoonlijker wordt. Ze neemt je mee op haar wandeling, gunt je een inkijk in haar herinneringen en de emoties, beperkingen bij het ouder worden, de relevantie van het verleden en de macht van de natuur. Zaken die je pas tegenkomt als je alleen wandelt door een gebied dat zoveel groter en ouder is dan je zelf bent. Met kaplaarzen verkent ze het soms zompige land en laat de lezer voelen dat de mens verweven is met die natuur, het verleden en zelfs de dood. De taal van Noordervliet is rijp en rijk, de zinnen zijn mooi en - hoewel niet zo bedoeld - is ‘Wat er werkelijk is’ daardoor ook een stijloefening in literaire verdieping zoals alleen een groot auteur die kan maken. …Lees verder

Over Nelleke Noordervliet

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door nelleke noordervliet

Petronella Maria (Nelleke) Noordervliet-Bol (Rotterdam, 6 november 1945) is een Nederlands schrijfster.

Privéleven

Noordervliet werd geboren in de volkswijk Crooswijk te Rotterdam. Ze groeide op in een 'rood' en katholiek gezin. Haar vader was automonteur, haar moeder huisvrouw. Ze ging als eerste in de familie naar het gymnasium, op het katholieke lyceum Maria Virgo voor meisjes. Daarna studeerde ze Nederlands aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na het behalen van haar kandidaats begon ze te werken als bureauredactrice bij een wetenschappelijke uitgeverij en lerares Nederlands. Ze was ook een tijd gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid in Monster. Ze trouwde met een fysisch chemicus en ze kregen twee dochters. Ze rondde haar doctoraalexamen cum laude af met als hoofdvak Moderne Letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Nelleke Noordervliet is een schoonzus van de overleden televisi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties