Boek
Nederlands

Wij kunnen dit : roman

+1
Wij kunnen dit : roman
×
Wij kunnen dit : roman Wij kunnen dit : roman

Wij kunnen dit : roman

Genre:
Een nieuwe liefde rond je veertigste? Het is gedoe. Het is riskant. Allebei voorzien van een verleden, behept met gewoonten, gehard door teleurstellingen, en dan opnieuw beginnen alsof het niets is? Helen heeft de boekhandel van haar vader voortgezet en vecht tegen faillissement. Ze worstelt met de terugkeer van haar moeder, die uit haar leven verdween. Leo is een succesvol ondernemer die ee
Onderwerp
Liefde
Titel
Wij kunnen dit : roman
Auteur
Nelleke Noordervliet
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Augustus, 2022
348 p.
ISBN
9789025472016 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Boekwinkel laat de moed niet zakken

Nelleke Noordervliet tekent in de romam Wij kunnen dit het droeve portret van een boekhandelaar in coronatijd, maar roept ook op tot een poëtische levenshouding.

'Dan vragen we Ali B of hij komt rappen! Zaak vol!' Achteloos valt de naam van de intussen meest bekritiseerde man van Nederland in de nieuwe roman van Nelleke Noordervliet. Daarin probeert de veertiger Helen Brand haar zieltogende boekhandel in een Rotterdamse volksbuurt van de ondergang te redden. Ze verbouwt de boel en zit te brainstormen met haar stagiair over de vraag hoe ze volk op de been kunnen krijgen voor de grote opening. Een BN'er lijkt de oplossing.

In het licht van de recente ontwikkelingen hoeft de passage niet herschreven te worden: de stagiair Nico, die zich Finnegan laat noemen, gruwt van deze suggestie. Die voelt zich meer thuis in de obscuur literaire scene van het experimentele proza; niet voor niets tooit hij zich met een naam die naar het modernistisch werk Finnegans Wake van de Ierse schrijver James Joyce verwijst.

Noordervliet, die in 2018 de Constantijn Huygens-prijs voor haar gehele oeuvre kreeg, raakt hier net als in haar andere romans aan …Lees verder

Over Nelleke Noordervliet

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door nelleke noordervliet

Petronella Maria (Nelleke) Noordervliet-Bol (Rotterdam, 6 november 1945) is een Nederlands schrijfster.

Privéleven

Noordervliet werd geboren in de volkswijk Crooswijk te Rotterdam. Ze groeide op in een 'rood' en katholiek gezin. Haar vader was automonteur, haar moeder huisvrouw. Ze ging als eerste in de familie naar het gymnasium, op het katholieke lyceum Maria Virgo voor meisjes. Daarna studeerde ze Nederlands aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na het behalen van haar kandidaats begon ze te werken als bureauredactrice bij een wetenschappelijke uitgeverij en lerares Nederlands. Ze was ook een tijd gemeenteraadslid voor de Partij van de Arbeid in Monster. Ze trouwde met een fysisch chemicus en ze kregen twee dochters. Ze rondde haar doctoraalexamen cum laude af met als hoofdvak Moderne Letterkunde aan de Universiteit Utrecht.

Nelleke Noordervliet is een schoonzus van de overleden televisi…Lees verder op Wikipedia