Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

In gesprek met mijzelf : persoonlijke notities

Nelson Mandela (auteur), Barack Obama (inleider)
+1
In gesprek met mijzelf : persoonlijke notities
×
In gesprek met mijzelf : persoonlijke notities In gesprek met mijzelf : persoonlijke notities

In gesprek met mijzelf : persoonlijke notities

Dagboekaantekeningen en andere notities van de Zuid-Afrikaanse politicus.
Onderwerp
Mandela, Nelson
Titel
In gesprek met mijzelf : persoonlijke notities
Auteur
Nelson Mandela
Inleider
Barack Obama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Conversations with myself
Editie
4
Uitgever
Houten: Van Reemst, 2011 | Andere uitgaves
432 p. : ill.
ISBN
9789000304196 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Zuid-Afrika 947.6 (SISO) Landen (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dagboekaantekeningen van de Zuid-Afrikaanse politicus, korte lijstjes met aandachtpunten, schetsen voor een biografie die niet eerder zijn gepubliceerd en gesprekken met medegevangenen. Verder bevat het boek een lijst met namen en toelichtingen van organisaties, een tijdlijn en een register. Je zou het een restbronnenpublicatie kunnen noemen, waarbij echter heel slordig wordt omgegaan met data en herkomst van citaten (sommige citaten uit een brief komen verknipt op verschillende plekken voor). Het is de bedoeling om de persoonlijk kant van Mandela te belichten. Daarin slaagt deze publicatie niet, omdat bepaalde dingen nog steeds schimmig en onopgehelderd blijven. Over persoonlijke zaken wil hij zich consequent niet uitlaten, zoals zijn echtscheidingen en een gewelddadige gebeurtenis in zijn eerste huwelijk. Met enkele afbeeldingen in zwart-wit.

Over Nelson Mandela

Nelson Rolihlahla Mandela (IPA xoˈliɬaɬa manˈdeːla; uitspraak in het Xhosa) (Mvezo, 18 juli 1918 – Johannesburg, 5 december 2013) was een Zuid-Afrikaans anti-apartheidsstrijder en politicus.

Vanaf 1944 was Mandela betrokken bij de strijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als leider van de militaire tak van het ANC werd hij in 1963 opgepakt en kreeg hij een levenslange gevangenisstraf opgelegd. In 1990 kwam hij vrij en werd het ANC gelegaliseerd. Samen met president F.W. de Klerk kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede voor "hun inspanningen voor het vreedzaam einde van het apartheidsregime en het leggen van de funderingen voor een nieuw democratisch Zuid-Afrika".

Bij de eerste vrije, niet-raciale verkiezingen in 1994 werd de op dat moment 75-jarige Mandela gekozen tot president van de Republiek Zuid-Afrika. In 1999 trad hij af. In Zuid-Afrika wordt hij beschouwd als de "vader des vaderlands". Zijn bij…Lees verder op Wikipedia

Suggesties