Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als de doodzieke maffiaknecht Roy Cady bijna vermoord wordt door handlangers van zijn baas slaat hij met het hoertje Rocky en haar dochtertje op de vlucht.
Titel
Galveston
Auteur
Nic Pizzolatto
Vertaler
René van Veen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Galveston
Uitgever
Amsterdam: Q, [2017] | Andere uitgaven
268 p.
ISBN
9789021407142 (ISBN sticker, paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Mededogen over verloren levens

True detective werd vorig jaar onthaald als een van de beste misdaadseries ooit. Daar waren drie redenen voor: Woody Harrelson, Matthew McConaughey en het complexe, maar briljante scenario van Nic Pizzolatto. Van hem verscheen onlangs zijn eerste misdaadroman in vertaling: Galveston. John Vervoort

Gruwelijke rituele moorden en politie-inspecteurs op de rand van een zenuwinzinking die worstelen met de wereld en zichzelf, en acht spannende episodes waarin heden en verleden op een intelligente manier met elkaar verweven werden: dat waren de ingrediënten waarmee scenarist Nic Pizzolatto True detective stoffeerde. De reeks werd unaniem geprezen, vele critici vonden Pizzolatto's scenario ronduit het beste dat ooit voor tv werd geschreven. De tweede reeks van True detectivekreeg minder goede kritieken. Logisch, want de eerste reeks was zo sterk dat het lang zal duren voor er nog iets in het genre zal verschijnen dat dit overtreft.

Pizzolatto (1975) is een Amerikaan met Italiaanse roots. Hij groeide op in het diepe Zuiden tussen Houston en New Orleans. De horizon werd er bepaald door enkele grote olieraffinaderijen. Zijn vader was een advocaat die nooit veel verdiende. Boeken waren er amper in huis, de tv was zijn blik op de wereld. Hij begon korte verhalen te schrijven en wer…Lees verder

De Amerikaanse schrijver Nic Pizzolatto is tegenwoordig vooral bekend als de bedenker en scenarist van de cultserie ‘True Detective’ van betaalzender HBO. ‘Galveston’ is zijn debuut uit 2010 en zonder een uitgesproken voorloper van de serie te zijn, blinkt ook deze thriller uit in het in enkele zinnen fraai typeren van aan lager wal geraakte lieden. In het begin heeft ‘Galveston’ veel weg van een doorsnee hard-boiled detective uit de ouderwetse Amerikaanse school, maar al vrij snel concentreert het verhaal zich op de onvermijdelijke teloorgang van de doodzieke maffiaknecht en huurmoordenaar Roy Cady, die zich, na een aanslag op zijn leven, op zijn vlucht naar Texas ontfermt over het hoertje Rocky en haar dochtertje Tiffany. De scheidslijn tussen goed of kwaad is in hun wereld nauwelijks te trekken, zeker niet door Cady, die zijn vak, het in elkaar slaan of gruwelijk vermoorden van wanbetalers, ogenschijnlijk emotieloos uitoefent. Maar uiteindelijk laat hij zich leiden door mededogen, …Lees verder

Over Nic Pizzolatto

Nicholas Austin (Nic) Pizzolatto (New Orleans, 18 oktober 1975) is een Amerikaans auteur, scenarioschrijver en televisieproducent. Hij is vooral bekend als de bedenker van de misdaadserie True Detective.

Biografie

Nic Pizzolatto werd in 1975 geboren in New Orleans (Louisiana). Hij is van Italiaanse afkomst en groeide op in een arm, katholiek arbeidersgezin. Op vijfjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar het landelijke Lake Charles.

Hij studeerde achtereenvolgens aan St. Louis Catholic High School en Louisiana State University. Hij behaalde een bachelor in de afstudeerrichtingen Engels en filosofie. Na enkele jaren als barman en technisch schrijver te hebben gewerkt in Austin (Texas) sloot hij zich aan bij de University of Arkansas, waar hij in 2005 een master behaalde.

Carrière

Pizzolatto begon zijn carrière als schrijver van kort…Lees verder op Wikipedia