Een jonge vrouw bevindt zich samen met het lijk van een vermoorde man in een flat en zoekt hulp bij een vriendin om het lijk te laten verdwijnen.
Titel
Medeplichtig
Auteur
Nicci French
Vertaler
Irving Pardoen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Complicit
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2020 | Andere uitgaven
318 p.
ISBN
9789026343025 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het begint meteen goed: een vrouw (de ik-figuur) staat in een appartement, ze kijkt om zich heen. Door haar ogen kijkt de lezer mee en ziet iets afschuwelijks: naast een omgevallen stoel ligt in een plas bloed het lijk van een man. De vrouw (Bonnie) heeft een flinke blauwe plek in haar hals, maar reageert niet zoals je zou verwachten. Ze belt niet de politie, maar doet pogingen haar sporen uit te wissen. Vreemd genoeg kan ze haar handtas en een aantal kledingstukken niet vinden. Eenmaal klaar belt ze een vriendin die ze vraagt om haar te helpen het lichaam te laten verdwijnen. Onder de kopjes Ervoor en Erna switcht het verhaal voortdurend heen en weer in de tijd, zo komt de lezer, terwijl het verhaal zich ontvouwt, geleidelijk meer over Bonnie en de aanloop tot het gebeurde te weten. Intrigerende psychologische thriller met een mooie plot. De suspense wordt prachtig en krachtig opgebouwd, ieder door de auteurs aangedragen puzzelstukje levert nieuwe vragen op. Kleine druk.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia