Een jonge fietskoerierster in Londen vraagt zich af of zij in gevaar is nadat er twee vrouwen zijn vermoord terwijl zij in de buurt was.
Titel
Tot het voorbij is
Auteur
Nicci French
Vertaler
Irving Pardoen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Until it's over
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, 2019 | Andere uitgaven
367 p.
ISBN
9789026344374 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tiende thriller van het bekende schrijversechtpaar. Hoofdpersoon is de jonge fietskoerier Astrid Bell. Ze woont met zes andere twintigers en dertigers in een oud, vervallen huis in Londen. Behalve eigenaar Miles (een ex van Astrid) en Astrid zelf wonen er een sexy advocate (vriendin en oud-studiegenoot van Astrid), twee klusjesmannen, een fotograaf en de werkeloze Dario. In het eerste deel krijgt Astrid een ongeluk met haar fiets en Miles zegt de anderen de huur op: hij gaat met zijn vriendin samenwonen en wil niemand meer in huis hebben. Grote onrust dus. De volgende dag blijkt de vrouw die Astrids ongeluk veroorzaakte, vermoord te zijn. Kort daarna wordt een opdrachtgeefster van Astrid ook vermoord. Toeval? Volgens de politie niet. In het tweede deel van het verhaal wisselt het perspectief: een van de andere huisbewoners vertelt het verhaal nog een keer. Een spannende, vakkundig geschreven, boeiende psychologische thriller. Het plot is niet volmaakt, maar de personages, sfeer en ach…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia