Boek
Engels

Tuesday's gone

Nicci French (auteur)
Een sociaal werkster treft bij een clie͏̈nte een naakte, dode man aan. De Londense politie schakelt psychoanalytica Frieda Klein in om met de verwarde vrouw te gaan praten.
Titel
Tuesday's gone
Auteur
Nicci French
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Penguin, 2013 | Andere uitgaves
464 p.
ISBN
9780241950333 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Londense psychotherapeute Frieda Klein (reeds bekend uit 'Blue Monday'*) helpt de politie met het oplossen van moorden, alleen heeft ze duidelijk een andere manier van werken dan de politie en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Zij is zich constant bewust van de mens achter dader en slachtoffer. In deze zaak wordt een onbekende man vermoord gevonden in de flat van een geesteszieke vrouw. De politie denkt al snel de dader gevonden te hebben, maar Frieda rust niet voor het naar haar idee helemaal rond is. Deze keer wordt er ook negatief over haar geschreven in de lokale kranten en wordt ze zwaar gewond gevonden omdat ze een slachtoffer wilde helpen, maar de politie niet ingreep. Een spannend verhaal, waarin ook Londen als stad beschreven wordt. Het verhaal wordt erg uitgesponnen, wat het toch iets langdradigs geeft. Goede sfeertekening. Toepasselijke omslag met grote zilverkleurige en rode letters. Normale druk.

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia