Grote letter
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Een gehuwde vrouw kijkt terug op haar leven in een poging sommige gebeurtenissen te analyseren en af te ronden, waaronder de zelfmoord van haar vader.
Onderwerp
Familie
Titel
De onderstroom
Auteur
Nicci Gerrard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Things we knew were true
Uitgever
Abcoude: Grote Letter Bibliotheek, 2004
426 p.
ISBN
90-364-0167-4

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 48 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nicci Gerrard, de vrouwelijke helft van het succesvolle thriller-schrijversechtpaar Nicci French schreef deze roman alleen. Geen thriller, maar, aldus de uitgever, 'een prachtige roman over liefde, het leven en herinneringen'. Hoofdpersoon is Edie Jennings, een onhandige, dromerige puber, de middelste van drie zusjes met een aantrekkelijke, charmante moeder, en een wat onbeholpen, teruggetrokken vader. Juist als Edie midden in haar eerste, heftige verliefdheid zit, pleegt haar vader zelfmoord, een traumatische gebeurtenis die haar leven en dat van haar zusjes blijvend beinvloedt. Jaren later komen de inmiddels volwassen zusters bij elkaar, ieder met hun eigen herinneringen aan die verschrikkelijke gebeurtenis. Dan pas wordt het waarom duidelijk. Een vlot geschreven, nogal voortkabbelend verhaal, opvallend gewoontjes en doorsnee. Teleurstellend dus. Te hooggespannen verwachtingen? Misschien, je verwacht toch meer, na al die uitstekende literaire thrillers van het echtpaar. 'Verbijstere…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia