Boek
Engels

The moment you were gone

Nicci Gerrard (auteur)

The moment you were gone

Een vrouw besluit na ruim twintig jaar haar toenmalige beste vriendin op te zoeken, die zonder opgaaf van redenen uit haar leven verdween.
Onderwerp
Vriendschap, Adoptie
Titel
The moment you were gone
Auteur
Nicci Gerrard
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2007
468 p.
ISBN
9780141024066

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Op de dag dat Gaby haar zoon wegbrengt naar campus, voelt ze zich verloren en verdwaasd. Haar man is nog op vakantie, en in een impuls neemt ze een andere trein dan die naar huis. Ze vertrekt richting een dorpje waar ze vermoedt daar haar vroegere vriendin Nancy nu woont. Zij waren beste vriendinnen en Nancy zou haar schoonzus worden, toen deze op een dag haar spullen pakte en vertrok, zonder ooit te laten weten waarom. Voor Gaby is dit een diepe wond gebleven en een groot gemis. Ze vindt Nancy, maar wordt na een wat gespannen avond de volgende dag weer naar huis gestuurd zonder wijzer te zijn geworden. Gaby weigert dit. Ze besluit terug te gaan naar het nu lege huis van Nancy en gaat op onderzoek uit. En vindt het begin van een antwoord, wat haar eigen wereld totaal op de helling zet. Een prachtig geschreven roman, de gevoelens van de hoofdpersonen worden zorgvuldig en indringend beschreven. Het verhaal ontroert door het inzicht dat Gaby over zichzelf krijgt en hoe ze daarmee omgaat…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia