Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Soham : het verhaal achter een gruweldaad

Nicci Gerrard (auteur)

Soham : het verhaal achter een gruweldaad

Bespiegelingen, achtergronden en feiten rond de moord in 2002 op twee tienjarige Engelse meisjes en de reacties daarop.
Titel
Soham : het verhaal achter een gruweldaad
Auteur
Nicci Gerrard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Soham : a story of our times
Uitgever
Amsterdam: Forum, 2005 | Andere uitgaves
127 p.
ISBN
90-225-4134-7
Plaatsingssuggestie
395.663 (SISO) Misdaad - Geweld ; Moord (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nicci Gerrard, de vrouwelijke helft van het duo Nicci French, schrijvers van psychologische thrillers, is goed geplaatst als commentator van deze moordzaak in Groot-Brittannië. Zeker wanneer blijkt dat ze vroeger al eens voor het Britse 'The Observer' met veel inzicht en succes verslag heeft uitgebracht over de zaak Fred en Rosemary West, echtelingen-seriemoordenaars die vele jonge slachtoffers, onder wie hun dochter, begroeven onder hun huis.

Holly Wells en Jessica Chapman, tienermeisjes, verdwenen op zekere avond, gekleed in Manchester United-shirts (een gegeven uitgesmeerd in de media) spoorloos. Dagen later werden ze vermoord teruggevonden. De dader was Ian Huntley, de conciërge van hun basisschool, die bekend stond als een integer en eerzaam burger. Huntley werd schuldig bevonden aan de dood van de meisjes en ook zijn vriendin Maxine Carr stond terecht voor opzettelijke belemmering van de rechtsgang.

Nicci Gerards benadering is vergelijkbaar met die van een socioloo…Lees verder
In augustus 2002 verdwenen de twee tienjarige Engelse meisjes Jessica Chapman en Holly Wells uit Soham. Ze werden nooit meer levend teruggezien. Heel Engeland leefde van dag tot dag mee met de zoektocht, de vondst van de lijkjes, de arrestatie van de dader en zijn vriendin en het proces. Thrillerauteur Nicci Gerrard, die het proces versloeg voor de Observer, probeert de vraag te beantwoorden waarom juist deze zaak zo'n overweldigende schokgolf van emoties, publiciteit en reacties teweegbracht. Ze beschrijft het gebeurde, de reacties, de daders en slachtoffers en trekt vergelijkingen met andere kindermoorden. Gerrard concludeert dat juist het feit dat de slachtoffers twee blanke, middelclass, keurige jonge meisjes waren, en geen jongens, pubers, zwarte, arbeiders-, weggelopen of ontspoorde kinderen, een gevoelige snaar heeft geraakt. Een goed en ingetogen geschreven, boeiende bespiegeling over moord en de reacties daarop, over emotie als plaatsvervanger voor religie, en de tendens naar…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia