Boek
Engels

The twilight hour

Nicci Gerrard (auteur)
Als een 94-jarige vrouw naar een verzorgingshuis gaat, moeten haar boeken, papieren en foto's worden opgeruimd. Dat brengt allerlei herinneringen boven.
Onderwerp
Familie, Ouderen
Titel
The twilight hour
Auteur
Nicci Gerrard
Taal
Engels
Uitgever
London: Penguin, 2014
409 p.
ISBN
9781405919838 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 94-jarige bijna blinde weduwe Eleanor woont alleen in een groot huis. Haar kinderen willen dat ze naar een verzorgingshuis gaat. Ze gaat akkoord, maar wil eerst het verleden opruimen: alle papieren moeten uitgezocht en eventueel vernietigd. Hiervoor komt Peter, een jongeman met liefdesverdriet. Het klikt geweldig en de twee vertrouwen en respecteren elkaar. Elke avond bij een fles wijn vertelt Eleanor haar levensverhaal aan de hand van brieven en onthult langzaam het geheim dat zij met zich meedraagt. De vrouwelijke helft van het succesvolle auteursechtpaar schrijft een ontroerende roman over een hopeloze liefde, verraad, hartstocht, rouw en zelfopoffering. De tijdgeest (het verhaal speelt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog) brengt mee dat zelfstandige, werkende, en zeker ongewenst zwangere vrouwen niet werden geaccepteerd. Eleanor is zo’n vrouw. De overige personages zijn vrij zwart-wit neergezet: het verwende halfzusje, de geheime minaar, de sympathieke echtgenoot. Er is ee…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia