Boek
Engels

The winter house

Nicci Gerrard (auteur)

The winter house

Genre:
Een alleenstaande vrouw van begin veertig waakt bij haar stervende jeugdvriend in Schotland en vertelt hem over hun gezamenlijke verleden en het verloop van hun relatie.
Onderwerp
Liefde, Afscheid nemen
Titel
The winter house
Auteur
Nicci Gerrard
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Penguin, 2009 | Andere uitgaves
381 p.
ISBN
9780141047690 (pocket)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marnie Still is een alleenstaande vrouw van begin veertig uit Londen. Ze wordt bij een stervende vriend van vroeger geroepen. Samen met gemeenschappelijke jeugdvriend Oliver begeleidt zij Ralph in de laatste dagen voor zijn dood in een huisje in Schotland. Aan zijn sterfbed haalt zij herinneringen op aan hun gezamenlijke verleden en de ingewikkelde driehoeksrelatie waarin ze terecht waren gekomen. Ralph becommentarieert haar versie van het verhaal in gedachten op zeer persoonlijke wijze. De belangrijkste boodschap is hoe bepalend je jeugd is en hoe die periode ook in je volwassen leven nog doorwerkt. Verder komt aan de orde hoe cruciaal het is om een solide en warme thuisbasis te hebben. Ondanks de verdrietige setting speelt de dood slechts een ondergeschikte rol in het geheel. Vierde roman van de schrijfster die bekender is als de helft van het echtpaar Nicci French. Met haar man samen schrijft ze thrillers, terwijl in haar eigen romans veelal relaties met familieleden en vriendschap…Lees verder

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia