Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Woorden schieten tekort : over dementie: een bijzonder lang afscheid

Nicci Gerrard (auteur), Tjadine Stheeman (vertaler), Lidwien Biekmann (vertaler)

Woorden schieten tekort : over dementie: een bijzonder lang afscheid

Persoonlijke visie van de Britse schrijfster op dementie, mede naar aanleiding van de dood van haar vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.
Onderwerp
Dementie
Titel
Woorden schieten tekort : over dementie: een bijzonder lang afscheid
Auteur
Nicci Gerrard
Vertaler
Tjadine Stheeman Lidwien Biekmann
Verteller
Liselot Thomassen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What dementia teaches us about love
Uitgever
Amsterdam: J.M. Meulenhoff, 2020 | Andere uitgaves
304 p.
ISBN
9789029093897 (paperback)
Plaatsingssuggestie
606.15 (SISO) Ziekten - Kwalen ; Alzheimer - Dementie (ZIZO)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 250 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nicci Gerrard is de vrouwelijke helft van het schrijversduo Nicci French, bekend door hun thrillers. Zij is journaliste en werkte onder meer bij The Observer. Dit boek schreef ze na de dood van haar vader, een Alzheimerpatient. Ze gaat in op de vele aspecten van de ziekte, zowel voor de patiënt zelf als diens naaste, waarbij met name de maatschappelijke omgang voor haar belangrijk is. Maar ook wetenschap en kunst komen aan bod. Meer waardering en respect worden door haar bepleit; tegelijk loopt als rode draad door het boek de vraag wat het betekent jezelf kwijt te raken; wat is het verlies van jouw identiteit, van het 'ik'. Boeiend geschreven, een verademing na de reeks van egodocumenten die duidelijk voor een kleine kring bestemd zijn. Aan te raden voor ieder die met demente mensen te maken heeft.

Over Nicci Gerrard

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan de Univ…Lees verder op Wikipedia

Suggesties