Een moeder vermoedt dat er een bovennatuurlijke oorzaak is voor het verontrustende gedrag van haar zoontje.
Titel
The prodigy
Regisseur
Nicholas McCarthy
Acteur
Taylor Schilling Jackson Robert‏ Scott
Taal
Engels
Uitgever
Splendid film, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
90 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits
EAN
4013549101592

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 26 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans-Canadese griezelfilm van Nicholas McCarthy (The pact; At the devil’s door) met Taylor Schilling (Orange is the new black). Sarah en John zijn erg blij met de geboorte van hun zoontje Miles. Als baby blijkt hij zeer intelligent, maar vriendjes maken kan hij niet en als hij acht jaar is gaat hij zich steeds vreemder en gewelddadiger gedragen. Met de hulp van een psychologe en een expert op het gebied van reïncarnatie (Colm Feore) ontdekken zijn ouders dat er een bovennatuurlijke dreiging is. Kunnen ze hun zoontje redden? Kevin Lau (De Morgen 24-3-’19) schrijft: ‘(…) The Prodigy kan lachwekkend melig zijn en maakt gretig gebruik van luie horrorclichés die het niet eigenlijk niet nodig heeft. Maar een handvol sterke acteerprestaties en rilmomenten houden de voorjaarsfilm nipt overeind. (…).’

Over Nicholas McCarthy

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door livepict.com

Nicholas Augustine (Nick) McCarthy (Blackpool, 13 december 1974) is een Brits muzikant. Hij was tot 2016 de leadgitarist, achtergrondzanger en keyboardspeler van de Britse band Franz Ferdinand.

McCarthy groeide op in de Beierse stad München in Duitsland. Hij had geen fijne jeugd. Op jonge leeftijd brak hij in en stal hij drank en auto's, waardoor hij de bijnaam 'Nick McCarthief' kreeg.

Hij speelde piano en contrabas op het München Conservatorium. Tijdens zijn tijd op het conservatorium was hij lid van de band Kamerakino. Ook speelde hij contrabas, cello, en luit in de jazzband Embryo. Na met Embryo te hebben getoerd, besloot hij dat het tijd was voor iets nieuws, en hij keerde terug naar het Verenigd Koninkrijk en ging in Glasgow wonen.

In Glasgow werd McCarthy lid van de jazzband Scatter. Kort daarna ontmoette hij Alexander Kapranos, met wie hij de band Franz Ferdinand oprichtte.

In 2016 werd aangekondigd dat McCarthy Franz Ferdinand verlaat. Als…Lees verder op Wikipedia