Wanneer een bijna dertig jaar getrouwde, stille man vermoedt dat zijn vrouw, op wie hij nog steeds dol is, niet meer van hem houdt, doet hij zijn uiterste best haar terug te winnen.
Titel
De bruiloft
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Annemarie Verbeek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The wedding
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Andere uitgaves
272 p.
Aantekening
Vervolg op : The notebook
ISBN
9789022570913 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze liefdesroman vergeet de 56-jarige jurist Wilson zijn 29ste huwelijksdag. Zijn vrouw Jane is diep teleurgesteld en dat is reden voor Wilson om zijn huwelijk grondig te overdenken. Het lijkt alsof de echtelieden uit elkaar gegroeid zijn, maar Wilson probeert via een list zijn vrouw weer voor zich te winnen en nieuw elan in hun huwelijk te brengen. Hij organiseert in het geheim op hun dertigste huwelijksdag een bruiloft met zijn eigen vrouw, compleet met ringen, priester en een receptie. Een lief en romantisch verhaal, met lichte pen geschreven in de ik-vorm, vanuit het perspectief van Wilson, in een directe, toegankelijke en intieme stijl. Liefhebbers van stevig proza zullen niet aan hun trekken komen, daarvoor is de roman te braaf en wellicht te zoet. Toch zullen veel lezers zich in het verhaal herkennen. Voor een groot publiek.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia