Een vrijbuiter die het leven intens beleeft, heeft nog niet de vrouw gevonden aan wie hij zich wil binden.
Titel
De keuze
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The choice
Parallelle titel
The choice
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Andere uitgaven
302 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789022574287 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De vrijgezelle dertiger Travis leidt een vol en sociaal leven en heeft weinig behoefte aan een relatie. Totdat hij een nieuwe buurvrouw krijgt, Gabby. Hij is gecharmeerd van haar, maar de interesse lijkt niet wederzijds: Gabby heeft al een relatie. De twee spenderen echter steeds meer tijd samen als Gabby's vriend niet thuis is en dan blijkt dat ze een enorme klik hebben. Deze roman van de succesauteur, bekend van onder meer 'The notebook' en 'Safe haven', werd al in 2007 in Amerika gepubliceerd. Het is verfilmd door regisseur Ross Katz, Nederlandse première: februari 2016. Het verhaal bevat de bekende ingrediënten van een Sparks-roman: charmante hoofdpersonages, een lastige liefde en een grote twist in de tweede helft van het verhaal. Dat maakt deze roman weinig vernieuwend, hoewel liefhebbers van dit genre ongetwijfeld ook van dit boek zullen smullen. Geschikt voor een breed, vrouwelijk lezerspubliek van alle leeftijden.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia