Twee Amerikaanse liefdesgeschiedenissen, een van een ouder paar kunstliefhebbers en een van een jonger stelletje. komen uiteindelijk bij elkaar.
Titel
De lange tocht
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Harmien Robroch
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The longest ride
Parallelle titel
The longest ride
Editie
9
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2017 | Andere uitgaven
414 p.
Aantekening
Filmeditie
ISBN
9789022572313

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Twee liefdesgeschiedenissen, een oude, van twee bejaarde kunstverzamelaars, en een nieuwe, van een studente kunstgeschiedenis met een rodeocowboy, komen op een onverwachte manier samen. De 91-jarige Ira Levinson rijdt op een koude winteravond op een verlaten weg met zijn auto tegen een boom en raakt bekneld. Hij kan geen kant op. Opeens verschijnt hem zijn al jaren geleden overleden vrouw Ruth voor de geest. Zij dwingt hem wakker te blijven door samen met hem herinneringen aan hun leven op te halen. Niet ver daar vandaan bloeit een nieuwe liefde op: een jonge kunststudente wordt verliefd op een ongeletterde cowboy die keer op keer zijn leven waagt in rodeo’s. In het verhaal worden de levensgeschiedenissen van alle vier de hoofdpersonen beschreven (Jodenvervolgingen, de kunstwereld midden twintigste eeuw, studenten- en cowboyleven), totdat op een avond hun levens elkaar kruisen en op een kunstveiling blijkt dat liefde alles overwint. Een vlot geschreven, mooi gecomponeerde liefdesgesch…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak…Lees verder op Wikipedia