Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Als een eenzame Amerikaanse met haar zoontje een auto-ongeluk krijgt, wordt ze gered door een brandweerman die een belangrijke rol in hun leven gaat spelen.
Titel
De redding
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
The rescue
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2001
302 p.
ISBN
90-443-0127-6 90-443-0167-5

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na de dood van haar moeder keert Denise Holton terug naar haar geboortedorp en betrekt er het ouderlijk huis. De zorg voor haar spraakgestoorde zoon Kyle slorpt zoveel van haar tijd op dat sociale contacten met de dorpsbewoners vrij schaars zijn. Hoe raar het ook klinkt, een slippartij met de auto waarbij Denise gewond raakt, brengt verandering in de situatie. Tijdens dat ongeval raakt een paniekerig reagerende Kyle zoek. Taylor McAden, lid van het plaatselijk vrijwillig brandweercorps, zet een speuractie op en vindt hem. Redder en geredde vatten onmiddellijk sympathie op voor elkaar en ook Denise blijkt niet ongevoelig voor de charmes en de tederheid van de brandweerman. Taylor sleept echter een familiegeheim met zich mee. De daarmee gepaard gaande onzekerheid wat relaties betreft, verbetert er niet op wanneer Taylors beste vriend en collega-brandweerman tijdens een reddingsactie om het leven komt. De prille relatie tussen Denise en Taylor komt zwaar onder vuur te liggen.

De r…Lees verder
Een alleenstaande moeder heeft een zoontje, dat niets heeft met taal: hij kan niet gewoon praten en verstaat de doorsnee taal ook niet echt. Zij heeft haar leven helemaal in dienst gesteld van het kind: elke dag oefent ze met hem, geeft hem les en 's avonds probeert ze voor hen beiden de kost te verdienen. Onverwacht wordt ze verliefd op een brandweerman, die haar en haar kind redt bij een verkeersongeval; hij wordt ook verliefd op haar. Omdat hij met een zwaar probleem zit, lijkt deze liefde zonder toekomst, maar gelukkig is er een happy end. Een vlot geschreven liefdesroman, die door de beschrijving en de handicap van het kind interessanter is dan de doorsnee liefdesroman. Toegankelijk voor een groot publiek, want eenvoudig van taal en prettig leesbaar. Normale druk. De Amerikaanse schrijver (1965) publiceerde eerder 'Het dagboek' en 'De brief', dat verfilmd werd als 'Message in a bottle'.

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia