Boek
Engels
Een jonge weduwe begint een relatie met een vriend van haar overleden man, waarvoor ze een andere beginnende verhouding afbreekt.
Titel
The guardian
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2014 | Andere uitgaves
434 p.
ISBN
9780751540895 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier jaar nadat haar echtgenoot en grote liefde Jim is overleden, staat de jonge weduwe Julie Barenson op het punt een nieuw leven te beginnen. Ze begint een relatie met Mike, een oude vriend van Jim. Maar Julie rekent buiten de kwade plannen van een toevallige eerdere date, Richard, een 'nice guy' van wiens verleden ze echter niets afweet. Het liefdesverhaal wordt een drama over stalking, waarin een New Yorkse agente, die is gestationeerd in het provinciale stadje dat het decor vormt van de roman, een reddende rol speelt. Het eindigt gelukkig, omdat Julie beschermd wordt door Jim, die haar na zijn dood een jonge Deense dog liet bezorgen. Dit verhaal werd voordat het in romanvorm verscheen bewerkt tot filmscript. Ook eerdere romans van de Amerikaanse bestseller-auteur van het romantische genre werden verfilmd (na publicatie). Filmische aspecten van de roman zijn het helicopterperspectief van de verteller en de afwisseling van scènes. Ondanks het feit dat de lezer zicht heeft op de ged…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia