Boek
Engels
Als een eenzame Amerikaanse met haar zoontje een auto-ongeluk krijgt, wordt ze gered door een brandweerman die een belangrijke rol in hun leven gaat spelen.
Titel
The rescue
Auteur
Nicholas Sparks
Taal
Engels
Uitgever
London: Sphere, 2008 | Andere uitgaves
VIII, 378 p.
ISBN
9780751540888 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een jonge Amerikaanse vrouw, die alleen het zoontje opvoedt dat haar vriend dat niet wilde, is nogal eenzaam. Ze heeft geen familie meer en ze besteedt naast haar werk veel tijd aan het verbeteren van het spraakprobleem van haar zoon. Op een avond krijgt ze tijdens een storm een ongeluk, waarbij ze zelf bewusteloos raakt. Vrijwillig brandweerman Taylor bevrijdt haar en als blijkt dat Kyle verdwenen is, is hij degene die hem vindt. Tussen hem en Kyle is direct contact, wat er toe leidt dat ook Taylor en Denise meer contact krijgen. Ze worden verliefd, maar een traumatische ervaring uit Taylors verleden lijkt een onneembare hindernis. Pas als deze genomen is, kunnen ze gedrieën een gezin vormen. De romans van de Amerikaan zijn vergelijkbaar met het werk van Nicholas Evans. Zijn vier eerdere romans werden beststellers (b.v. "The notebook"*) en dat zal deze ook beslist worden. Dit is opnieuw een uiterst boeiende, goed geschreven en invoelende liefdesgeschiedenis met goede karakterbeschrij…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak. Nog voordat hij acht jaar was …Lees verder op Wikipedia