Op de vlucht voor haar gewelddadige echtgenoot, arriveert een jonge vrouw in het kleine stadje Southport. Ze neemt een andere identiteit aan en houdt afstand van de inwoners. Toch komt ze in contact met Alex, een jonge weduwenaar met twee kinderen die al snel haar hart verovert. Maar zal ze ooit veilig zijn?
Titel
Veilige haven
Auteur
Nicholas Sparks
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Safe haven
Parallelle titel
Safe haven
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2013
14 banden
Oorspr. uitgever
Van Holkema & Warendorf
Aantekening
Gemaakt in Vlaanderen

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Na weloverwogen voorbereidingen slaat een jonge vrouw op de vlucht, weg van haar man die haar voortdurend mishandelt. Na wat omzwervingen belandt ze in een klein dorpje, waar ze een weduwnaar met twee kleine kinderen leert kennen. Ze leeft echter in voortdurende angst dat haar man haar zal weten te vinden. Er moet dan ook heel wat water door de zee stromen voor ze durft toe te geven aan een nieuwe liefde. Het verhaal wordt beurtelings vanuit het perspectief van de vrouw, de weduwnaar en haar psychopathische echtgenoot verteld. De zieke gedachtekronkels van de echtgenoot -overspel mag niet, slaan wel, want zo staat het in de bijbel- worden met veel inlevingsvermogen beschreven, maar ook de ontluikende gevoelens en angsten van de vrouw. Een verhaal dat meteen boeit en je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. De onverwachte gebeurtenissen op het eind maken bovendien dat een en ander je nog lang bij zal blijven. Goede vertaling. Verfilmd met Julianne Hough en Josh Duhamel in de ho…Lees verder

Over Nicholas Sparks

Nicholas Charles Sparks (Omaha, Nebraska, 31 december 1965) is een Amerikaans auteur. Hij schreef romans over verschillende thema’s zoals geloof, liefde, drama en het lot. Hij heeft tot nu toe 21 boeken gepubliceerd en woont tegenwoordig in New Bern, North Carolina, met zijn vrouw Cathy en hun vijf kinderen (drie zonen Miles Andrew, Ryan Cote, en Landon, en tweelingdochters Lexie Danielle en Savannah Marin).

Biografie

Nicholas Sparks is geboren op oudejaarsavond in Omaha, Nebraska als zoon van Patrick Michal Sparks, een professor, en Jill Emma Marie Sparks, een huismoeder en de assistente van een optometrist. Hij heeft een broer Michael Earl "Micah" Sparks (1964) en een overleden zus Danielle "Dana" Sparks (1966–2000). Sparks is rooms-katholiek opgevoed en heeft Duitse, Tsjechische, Engelse en Ierse voorouders.

Omdat zijn vader nog studeerde toen Sparks geboren werd verhuisde het gezin vaak…Lees verder op Wikipedia