Dvd
Engels
Als Violet een interessante baan kan krijgen aan de universiteit van Michigan, laat Tom zijn goedlopende restaurant in San Francisco in de steek om bij zijn verloofde zijn. Al spoedig wordt Tom erg ongelukkig en is Violet juist erg happy met haar nieuwe baan.
Titel
The five-year engagement
Regisseur
Nicholas Stoller
Acteur
Jason Segel Emily Blunt 1983-
Componist
Michael Andrews
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Turks Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits
EAN
5050582901047

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse romantische komedie uit 2012 van Nicholas Stoller (Forgetting Sarah Marshall), met Jason Segel, Emily Blunt. Violet en Tom zijn het ideale koppel, smoorverliefd en al vijf jaar verloofd. De trouwerij laat op zich wachten omdat Violet haar droombaan heeft gekregen als onderzoekster in de psychologie aan de universiteit van Michigan. Als Tom haar volgt en zijn succesvolle restaurant in San Francisco opgeeft en verruilt voor een ijskoude saaie stad blijkt al snel dat hij heel ongelukkig is, maar hij drukt zijn gevoelens weg. Violet heeft het echter reuze naar haar zin met leuke collega's en een baas die haar wel ziet zitten. Heel diverse recensies in de kranten: Floortje Smit (Volkskrant 28-6-'12) geeft slechts 2 (van 5) sterren: 'Fijn dat het wel weer over volwassen problemen gaat - het eigentijdse dilemma tussen liefde en loopbaan. Maar de in twee uur samengevatte vijf jaar voelen eindeloos, omdat Tom zo passief is dat het ongeloofwaardig wordt en de toch zo pittige Violet …Lees verder

Over Nicholas Stoller

Nicholas Stoller (Londen, 19 maart 1976) is een Brits-Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver. Stoller verwierf bekendheid als de regisseur van de komedie Forgetting Sarah Marshall en de sequel Get Him to the Greek.

Hij is de scenarist van Yes Man uit 2008. Hij schreef samen met Jason Segel het scenario voor The Muppets uit 2011, en samen met regisseur James Bobin het scenario voor de vervolgfilm Muppets Most Wanted uit 2014.

Samen met Jason Segel schreef hij ook het script voor The Five-Year Engagement, een film die hij vervolgens ook regisseerde en waarin Segel de hoofdrol op zich nam. In respectievelijk 2014 en 2016 was hij de regisseur van Bad Neighbours en Bad Neighbours 2: Sorosity Rising.

Filmografie

als regisseur

Suggesties