Boek
Nederlands

Explosieve experimenten

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
+1
Explosieve experimenten
×
Explosieve experimenten Explosieve experimenten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op humoristische wijze wordt informatie gegeven over gevaarlijke experimenten. Met vrolijke zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Explosieve experimenten / Nick Arnold ; geill. door Tony De saulles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Horrible science. Explosive experiments
Editie
2
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2003
216 p. : ill.
ISBN
90-206-0521-6
Plaatsingssuggestie
532.5 (SISO) Proeven (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Nieuw deel in de serie Waanzinnig om te weten. Opnieuw kan er gesproken worden van een interessante, humoristische, gedetailleerde, speelse vraagbaak voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over explosieve experimenten en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, tips voor onderzoek en tal van vragen en antwoorden. De informatie wordt 'interactief' aangeboden: kinderen kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, cartoonachtige zwartwittekeningen. De informatie is smeuïg en begrijpelijk voor een groot publiek vanaf 11 jaar dat iets wil weten over medische, chemische, keiharde, krachtige, schokkende en explosieve experimenten en proeven. De leraar/auteur levert met dit deel een '…Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links

Suggesties