Boek
Nederlands

Je briljante brein

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (auteur)
+1
Je briljante brein
×
Je briljante brein Je briljante brein
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over allerlei zaken die met de werking van hersenen te maken hebben. Met zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Hersenen
Titel
Je briljante brein / Nick Arnold ; geill. door Tony de Saulles
Auteur
Nick Arnold Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Bulging brains
Editie
8ste dr.
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2009? | Andere uitgaves
183 p. : ill.
ISBN
9789020605174 (paperback)
Plaatsingssuggestie
599.5 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De serie Waanzinnig om te weten breidt zich gestaag uit. Dit deel gaat over de werking van de hersenen en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen en strips vol uitleg, tips voor het onderzoeken van de werking van je eigen of andermans hersenen en vragen en antwoorden voor geïnteresseerde lezers. De informatie wordt zeer 'interactief' gegeven: kinderen (opgroeiende jeugd, volwassenen!) kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, eenvoudige zwartwittekeningen. Lezen en leren gaan hier spelenderwijs hand in hand. De informatie is heel begrijpelijk voor een groot publiek van 11 jaar dat iets wil weten over hersenen, geheugen, besturing van de zintuigen, emoties, dromen en nachtmerries en de …Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links

Suggesties