Boek
Nederlands

Je spetterende spijsvertering

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
+1
Je spetterende spijsvertering
×
Je spetterende spijsvertering Je spetterende spijsvertering
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Informatie over allerlei zaken die met de spijsvertering van de mens te maken hebben. Met zwartwitte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Spijsvertering
Titel
Je spetterende spijsvertering / Nick Arnold ; geill. door Tony De Saulles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Horrible histories : disgusting digestion
Editie
4
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2008?] | Andere uitgaves
183 p. : ill.
ISBN
9789020605198 (paperback)
Plaatsingssuggestie
600.52 (SISO) Lichaam (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De serie 'Waanzinnig om te weten' is interessant, humoristisch, gedetailleerd en één grote, speelse vraagbaak voor nieuwsgierige kinderen. Dit deel gaat over de menselijke spijsvertering in heel zijn ingenieuze ingewikkeldheid en… 'smerigheid' en zit boordevol serieuze informatie, verbazende feiten, tekeningen, strips, tips voor zelfonderzoek en tal van vragen en antwoorden. De informatie wordt zeer 'interactief' gegeven: kinderen (opgroeiende jeugd, volwassenen!) kunnen 'hink-stap-springend' door het boek gaan, die informatie uitkiezen die ze even willen weten, in het uitstekende trefwoordenregister een onderwerp van hun keuze uitzoeken, proefjes uitvoeren en zichzelf (anderen) bevragen naar aanleiding van de geboden informatie. Er is veel te lezen en veel te zien op de talloze, eenvoudige zwartwitte tekeningen. Lezen en leren gaan hier spelenderwijs hand in hand. De informatie is smeuïg en begrijpelijk voor een groot publiek vanaf ca. 11 jaar dat iets wil weten over spijsvertering, …Lees verder

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links

Suggesties