Boek
Nederlands

Machtige krachten

Nick Arnold (auteur), Tony De Saulles (illustrator)
+1
Machtige krachten
×
Machtige krachten Machtige krachten
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Op een humoristische manier wordt informatie gegeven over allerlei zaken die met natuurkunde te maken hebben. Met zwart-witte tekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.
Onderwerp
Natuurkunde
Titel
Machtige krachten / Nick Arnold ; geill. door Tony De Saulles
Auteur
Nick Arnold
Illustrator
Tony De Saulles
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Horrible science : fatal forces
Editie
6
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2006?] | Andere uitgaves
187 p. : ill.
ISBN
9789020605129 (paperback)
Plaatsingssuggestie
531 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor menigeen is natuurkunde saaie stof die ook nog eens vervelend verteld wordt. Geen gekluun echter in deze uitgave. Feiten blijven uiteraard feiten, maar door de manier van vertellen en de eveneens zeer komische manier van illustreren neemt dit boek elke lezer voor zich in. Ondanks de flauwiteiten en meligheden die er ook in staan. De omslag is uitnodigend. Vanwege de vele zwart-wittekeningentjes vooral geschikt voor individueel gebruik, thuis en op school, minder goed bruikbaar als voorleesboek. Bevat achterin register met trefwoorden. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Nick Arnold

Nick Arnold (Cambridge) is een Engelse kinderboekenschrijver. Zijn eerste boeken verschenen als lesboeken, toen hij zich in het kader van een project van de Universiteit van Londen bezighield met onderwijs aan jonge kinderen. Hierna begon hij ook artikelen te schrijven voor tijdschriften en kranten. Vervolgens ging hij op zoek naar een uitgever die zijn boeken wilde uitgeven en de uitgeverij Scholastic toonde interesse. Onder deze uitgever kwamen zijn bekendste series uit, Horrible Science en Wild Lives. De meeste van zijn boeken zijn geïllustreerd door Tony de Saulles. In Nederland zijn deze boeken uitgegeven onder de naam Waanzinnig om te Weten (Kluitman), samen met boeken van Terry Deary (geschiedenis), Kjartan Poskitt (wiskunde, sterrenkunde,...) en Anita Graneri (aardrijkskunde) vormen deze boeken een interessante kijk op de wetenschap.

Externe links

Suggesties