Boek
Nederlands

Buitenbeestjes : ontdek de wereld van insecten, spinnen, wormen en slakken

Ook verschenen als Beestjes! : speurtocht door de fascinerende wereld van kleine kruipers en vliegers

Nick Baker (auteur)

Buitenbeestjes : ontdek de wereld van insecten, spinnen, wormen en slakken

Ook verschenen als Beestjes! : speurtocht door de fascinerende wereld van kleine kruipers en vliegers

Wetenswaardigheden over dieren zonder poten zoals wormen en slakken, geleedpotigen zoals pissebedden en spinnen en insecten zoals vlinders, wespen, kevers en vliegen. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Buitenbeestjes : ontdek de wereld van insecten, spinnen, wormen en slakken
Ook verschenen als
Beestjes! : speurtocht door de fascinerende wereld van kleine kruipers en vliegers
Auteur
Nick Baker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Nick Baker's bug book
Editie
Herziene editie
Uitgever
Utrecht: Kosmos, copyright 2015 | Andere uitgaven
128 p. : ill.
ISBN
9789021560830 (paperback) 9789021566290 (paperback, ISBN sticker)
Plaatsingssuggestie
597.8 (SISO) Ongewervelde dieren (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wormen, slakken, pissebedden, duizendpoten, spinnen en de vele, vele insecten die er om ons heen leven, spelen de hoofdrol in deze natuurgids. De jonge lezer leert hoe de dieren eruitzien, hoe ze leven, waar ze te vinden en hoe ze te vangen om beter te bekijken. Na de inleiding worden de dieren per familie en soort besproken in eigen hoofdstukken. De vele tekst staat in een vrij klein lettertype in twee kolommen per pagina. Kleurenfoto’s en -illustraties met bijschrift begeleiden de tekst. Kleuraccenten en gekleurde kaders met aanvullende informatie zijn toegevoegd. Het taalgebruik is zo eenvoudig mogelijk in vriendelijke ‘je-taal’ en moeilijke woorden worden uitgelegd in de woordenlijst achter in de gids. Een boeiende educatieve veldgids vol tips om actief (wormenbak maken, zelf vlinders kweken etc.) de wereld van de kleine diertjes te ontdekken. Niet alle dieren krijgen (evenveel) aandacht. Niet bedoeld volledig te zijn. Met leessuggesties en sites. Ook informatief voor volwassenen …Lees verder

Buitenbeestjes

Misschien wist je het nog niet, maar je moet echt niet ver gaan om op safari te gaan. Je eigen tuin of een parkje zijn al voldoende. Je zal versteld staan van de beestjes die er leven. In dit boek leer je meer over libellen, spinnen, wespen, vliegen, mieren, slakken en nog veel meer.

Wat ook leuk is dat je ze leert opsporen, observeren en onderzoeken maar soms ook hoe je deze dieren een verblijf kan geven zodat je ze nog beter kan waarnemen. Alle dieren in het boek zijn gekend en het is haalbaar om ze te vinden in je nabijheid. Natuurlijk is het ook leuk om naar ze op zoek te gaan, maar het kan ook dat ze toevallig je pad kruisen en dat je in het boek even wat meer informatie gaat opzoeken.

Ondanks het feit dat het boek redelijk wat tekst bevat en er aan de binnenkant wat klassiek uitziet, is het toch een mooi werkje. Na de inleiding, wat extra info over het boek en de spullen die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan, krijg je telkens dezelfde lay-out per…Lees verder