Een dertienjarig meisje, dat haar leven lang al donor is voor haar iets oudere zus die aan leukemie lijdt, begint zich af te vragen hoe lang ze zich nog wil blijven opofferen.
Titel
My sister's keeper
Regisseur
Nick Cassavetes
Naar het werk van
Jodi Picoult
Componist
Aaron Zigman
Acteur
Cameron Diaz Abigail Breslin Alec Baldwin Jason Patric Sofia Vassilieva Joan Cusack
Taal
Engels
Uitgever
Warner Home Video, © 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Duits, Italiaans, Hebreeuws, Portugees, Arabisch, Engels voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888044490

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaans psychologisch familiedrama uit 2009 van Nick Cassavetes (The notebook), Cameron Diaz (There's something about Mary) en Abigail Breslin (Little Miss Sunshine). Gebaseerd op de bestseller* van Jodi Picoult. De 11-jarige Anna heeft de genetische eigenschappen om als bloed- en beenmergdonor te dienen voor haar zus Kate, die aan leukemie lijdt. Wanneer ze een nier moet afstaan, neemt ze een advocaat in de hand om zeggenschap te krijgen over haar eigen lichaam, hetgeen de verhoudingen binnen de familie zwaar onder druk zet. André Waardenburg (NRC 26-8-'09) geeft slechts 2 (van 5) balletjes: 'Door Kates slepende ziekte in geuren en kleuren te laten zien, wordt My sister's keeper al snel een melodrama.' Remke de Lange (Trouw 27-8-'09): 'Deze bewerking van Jodi Picoults boek ontleedt een op het oog hecht gezinnetje om een moreel dilemma aan te snijden: mag je de levenskwaliteit van je ene kind aantasten om een ander kinderleven te redden? Cassavetes concentreert zich echter meer op …Lees verder

Over Nick Cassavetes

Nicholas David Rowland (Nick) Cassavetes (New York, 21 mei 1959) is een Amerikaans filmregisseur en -acteur. Hij won in 2004 een Daytime Emmy Award voor het maken van de televisiespecial The Incredible Mrs. Ritchie, bedoeld voor jeugdige kijkers. In 1997 werd hij al eens genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor het regisseren van de film She's So Lovely.

Cassavetes is een zoon van acteursechtpaar John Cassavetes en Gena Rowlands. Zijn jongere zussen Alexandra en Zoe verschenen ook in een handvol films, maar bouwden nooit een carrière op in dezelfde orde van grootte als die van hun broer.

Cassavetes trouwde in 1985 met Isabelle Rafalovich met wie hij dochters Virginia (1986) en Sasha (1988) kreeg. Nadat hun huwelijk spaak liep, hertrouwde hij met de achttien jaar jongere actrice Heather Wahlquist.

Filmografie (acteur)<…Lees verder op Wikipedia