Dvd
Engels
Eddie wil na een tienjarig verblijf in een psychiatrische inrichting terug naar zijn vrouw die inmiddels een brave huismoeder en vrouw van een rijke zakenman is geworden
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
She's so lovely
Regisseur
Nick Cassavetes
Scenarist
John Cassavetes
Acteur
Sean Penn Robin Wright Penn John Travolta
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: RCV, 2002
1 dvd-video
Oorspr. opname
1997
Speelduur
ca. 93 min.
Aantekening
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045201975

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse speelfilm van regisseur Nick Cassavetes uit 1997. In de hoofdrollen spelen Sean Penn, Robin Wright en John Travolta. Eddie wil na een tienjarig verblijf in een psychiatrische inrichting terug naar zijn vrouw, waar hij een jarenlange heftige, veelal in dronkenschap verkerende liefdesrelatie mee had. Maureen is echter een keurige vrouw en moeder van drie kinderen geworden. Mark Duursma (Trouw) is van mening dat de film 'het moet hebben van de uitstekende acteurs.' Gerdin Linthorst (Volkskrant): 'Ontroerende, soms krankzinnige film die met veel elan de grenzen van het drama aftast.' De dvd bevat geen extra's.

Over Nick Cassavetes

Nicholas David Rowland (Nick) Cassavetes (New York, 21 mei 1959) is een Amerikaans filmregisseur en -acteur. Hij won in 2004 een Daytime Emmy Award voor het maken van de televisiespecial The Incredible Mrs. Ritchie, bedoeld voor jeugdige kijkers. In 1997 werd hij al eens genomineerd voor de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes voor het regisseren van de film She's So Lovely.

Cassavetes is een zoon van acteursechtpaar John Cassavetes en Gena Rowlands. Zijn jongere zussen Alexandra en Zoe verschenen ook in een handvol films, maar bouwden nooit een carrière op in dezelfde orde van grootte als die van hun broer.

Cassavetes trouwde in 1985 met Isabelle Rafalovich met wie hij dochters Virginia (1986) en Sasha (1988) kreeg. Nadat hun huwelijk spaak liep, hertrouwde hij met de achttien jaar jongere actrice Heather Wahlquist.

Filmografie (acteur)<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties