Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De dood van Bunny Munro : roman

Nick Cave (auteur), Paul Witte (vertaler)

De dood van Bunny Munro : roman

Genre:
Een alleenstaande vader kampt met een ernstige seksverslaving waardoor hij iedereen tegen zich in het harnas jaagt.
Titel
De dood van Bunny Munro : roman
Auteur
Nick Cave 1957-
Vertaler
Paul Witte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The death of Bunny Munro
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Meulenhoff, 2010 | Andere uitgaven
271 p.
ISBN
9789029087063 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede roman van de befaamde Australische, in Engeland woonachtige popzanger en tekstdichter (1957). Vanaf 1984 is hij de onbetwiste voorman van popgroep 'The Bad Seeds'. Een eigenzinnig, controversieel veelzijdig artiest die ook filmscripts en soundtracks maakte. Zijn nieuwste roman handelt over een manisch aan seks en drank verslaafde vertegenwoordiger in cosmetische producten. Na de zelfmoord van zijn vrouw neemt hij zijn negenjarig zoontje op sleeptouw naar zijn onvermijdelijke en louterende einde, de hel. Een gitzwart, wranger dan wrang gevecht om verlossing, doordesemd van seks, drank, nicotine en drugs. Ver over de top, uitdagend seksistisch en derhalve lang niet aan elke lezer besteed. Wel prachtig taalgebruik, vlijmscherp proza en vaak onbedwingbaar humoristisch. Schitterend soepel vertaald door Paul Witte. Irvine Welsh ('Trainspotting'): "een van de grote grensoverschrijdende vertellers van onze tijd". Het Parool : ''messcherp en bij vlagen duivels geestig". Paperback; klein…Lees verder

Over Nick Cave

Nicholas Edward Cave (Warracknabeal, 22 september 1957) is een Australische singer-songwriter, dichter, schrijver en acteur. Hij woont en werkt in het Engelse Brighton. Hij is voornamelijk bekend als frontman van Nick Cave and the Bad Seeds.

Biografie

Nick Cave werd geboren op 22 september 1957 in Warracknabeal, Australië.

In 1973 ontmoette hij Mick Harvey, Phil Calvert, John Cochivera, Brett Purcell, en Chris Coyne op de middelbare school in Caulfield nabij Melbourne. Ze richtten een punkband op met Cave als zanger en spelen punk covers van onder meer Lou Reed, David Bowie en Alice Cooper. De band werd in 1977 The Boys Next Door gedoopt en begon steeds meer eigen nummers te spelen. De bandleden waren op dat moment Cave, Harvey, Calvert en Tracy Pew. In 1980, na een verhuizing naar Londen en vervolgens West-Berlijn, onderging de band een naamsverandering naar The Birthday Party.

Na een cultstatus te hebben bereik…Lees verder op Wikipedia