Onderwerp
Golf (sport)
Titel
Golf / Nick Edmund, Jock Howard, Steve Newell... [et al.]
Auteur
Nick Edmund Jock Howard Steve Newell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eyewitness companions : golf
Uitgever
Houten: Unieboek, 2006
400 p. : ill.
ISBN
90-269-2980-3
Plaatsingssuggestie
619.81 (SISO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen


Edmund, Nick
Golf
Een golfinstructieboek dat meer dan andere golfboeken aandacht besteedt aan de historiek van de toernooien, en aan de esthetiek van de golfbanen.
Meer dan de meeste andere golfboeken richt Golf zich tot alle belangstellenden voor de sport en beoogt het niet enkel het aanleren en perfectioneren van het spel. Zo krijg je een hoofdstukje over de historiek van het spel, en de historiek van de verschillende golftornooien. Heel opvallend zijn bovendien de 139 bladzijden (het boek is 400 bladzijden dik) die worden besteed aan de mooiste golfbanen ter wereld. Het laat zien dat golf inderdaad een wereldsport is, die evenwel niet voor iedereen toegankelijk is. Overigens blijft er in het boek voldoende ruimte voor de regels en de vermaarde etiquette van de sport, voor de verschillende slagen en voor de uitrusting. Je krijgt duidelijke uitleg, en ontelbare actiefoto's illustreren de slag- en andere houdingen.
Golf is een erg aantrekkelijk geïllustr…Lees verder
Dit boek met de alleszeggende titel Golf is min of meer een compleet handboek voor de golfsport, zowel voor de (al of niet geoefende) speler, maar ook voor diegenen die graag naar golf kijken of de sport volgen. De uitgave is volledig in kleur en gedrukt op mooi papier en heeft het uiterlijk van een Capitool-reisgids. Naast de gebruikelijke informatie over slagen, spelregels/etiquette etc., wordt er ook een beschrijving gegeven van de meest beroemde golfbanen en golftoernooien ter wereld. Met register.