Een man vertelt over zijn passie voor voetbal, met name voor de Engelse club Arsenal.
Titel
Voetbalkoorts
Auteur
Nick Hornby
Vertaler
Eric Van Domburg Scipio
Bewerker
Jet Doedel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fever pitch
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2022
96 p.
Verschijningsdatum
19-08-2022
ISBN
9789086965908 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een bewerking in makkelijke taal van Nick Hornby’s bekende roman over de passie van een man voor voetbal. Vanaf zijn elfde is hij verliefd op voetbal en is het belangrijker voor hem geworden dan relaties, vriendschap en werk. Deze liefde brengt hem geluk, maar zijn obsessie heeft ook negatieve gevolgen. Gebaseerd op het persoonlijk leven van de auteur.Nick Hornby (Redhill, 1957) is (onder andere) schrijver, scenarioschrijver en liedtekstschrijver. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan twintig landen uitgegeven.

Over Nick Hornby

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Joe Mabel

Nick Hornby (Redhill, Verenigd Koninkrijk, 17 april 1957) is een Engelse schrijver. Hij werkt en woont in Highbury, het noorden van Londen. Zijn werk gaat regelmatig over obsessief, gefrustreerd gedrag van alleenstaande mannen, over het algemeen van mannen en met name over twee van zijn eigen interesses, muziek en sport. Hij maakt geen ludieke karikatuur van deze personages, of dramatiseert hun problemen, maar probeert ze humoristisch naar voren te brengen.

Biografie

Hornby heeft de Maidenhead Grammar School bezocht en studeerde Engels aan het Jesus College in Cambridge. Hornby is leraar geweest, daarna freelance journalist en werd ten slotte schrijver. Hornby maakte voor het eerst naam met Fever Pitch, een boek over zijn levenslange liefde voor de voetbalclub Arsenal. Dit boek en zijn twee eerste romans, High Fidelity en About a Boy, zijn gebaseerd op zijn eigen levenservaring.

In 1999 kreeg Hornby …Lees verder op Wikipedia

Suggesties