Boek
Nederlands

Mouseton Abbey : de verdwenen diamant

Nick Page (auteur), Tim Hutchinson (illustrator), Hayley Down (redacteur)
+1
Mouseton Abbey : de verdwenen diamant
×
Mouseton Abbey : de verdwenen diamant Mouseton Abbey : de verdwenen diamant
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tijdens de voorbereiding van het jaarlijks terugkerend familiefeest raakt de graaf van Mouseton Abbey de Grote Gele Diamant kwijt. Kan het feest nu wel doorgaan? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Zoektochten, Kastelen
Titel
Mouseton Abbey : de verdwenen diamant
Auteur
Nick Page
Illustrator
Tim Hutchinson
Redacteur
Hayley Down
Vertaler
Marceline Bodaert
Concept
Joanna Bicknell
Fotograaf
Andy Snaith
Medewerker
Annie Simpson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mouseton Abbey : the missing diamond
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Holland, 2013
[32] p. : ill.
ISBN
9789025112424 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Roquefort, de huidige graaf van Mouseton Abbey, is vergeetachtig en chaotisch. Tijdens de voorbereiding van het jaarlijks terugkerend familie-kaasfeest verliest hij de 'Grote Gele Diamant', een erfstuk dat alle familieleden tijdens het feest even mogen vasthouden terwijl ze een wens doen. Ze zoeken in alle kamers waar Lord Mouseton geweest is, maar kunnen de diamant niet vinden. Zou dit jaar niemand een wens kunnen doen? De illustraties bestaan uit tweepaginagrote gedetailleerde pentekeningen, hier en daar ingekleurd met pastelkleuren. Daarin zijn foto's geplaatst van gebreide muizen, wat een heel origineel resultaat geeft. De muizen zijn vernoemd naar allerlei kaassoorten die jonge kinderen waarschijnlijk niet kennen. Na een korte terugblik op de geschiedenis van Mouseton Abbey worden de muizen voorgesteld, waarna het verhaal begint. Het volgen van het verhaal vergt een goede concentratie van kinderen. Vele gebeurtenissen volgen elkaar snel op in een zeer korte tijd. De tekst is in b…Lees verder

Mouseton Abbey. De verdwenen diamant

'Mouseton Abbey' - gelijkenissen met Downton Abbey zijn naar alle waarschijnlijkheid niet toevallig - wordt tegenwoordig bewoond door een adellijke familie. De huidige Lord Mouseton, Roquefort, is de achttiende graaf. Lang geleden bood het kasteel onderdak aan de muizenkloosterorde ‘De Stinkende Broederschap van de Heilige Geitenkaas’, maar in de vijftiende eeuw werd het gebouw verlaten wegens stankoverlast. Het werd echter grondig schoongemaakt en wordt nu opnieuw bewoond door een hele adellijke huishouding compleet met een rist bediendes en een gouvernante voor de opvoeding van de muizenkindertjes. Het kasteel staat momenteel in rep en roer want de voorbereidingen voor het jaarlijkse kaasfeest zijn in volle gang. Tijdens dat feest mogen alle aanwezigen de Grote Gele Diamant even vasthouden en een wens doen. Ondanks de bemoeienissen van de vergeetachtige Lord Mouseton, die er zelfs in slaagt om de kostbare diamant kwijt te spelen, kan de feestvreugde niet stuk. De illustraties en …Lees verder

Over Nick Page

Nicholas (Nick) Page (Hollywood (Florida), 1 augustus 2002) is een Amerikaanse freestyleskiër. Hij vertegenwoordigde zijn vaderland op de Olympische Winterspelen 2022 in Peking.

Carrière

Bij zijn wereldbekerdebuut, in december 2019 in Ruka, scoorde Page direct wereldbekerpunten. In februari 2020 behaalde hij in Deer Valley zijn eerste toptienklassering in een wereldbekerwedstrijd. In december 2020 stond de Amerikaan in Idre Fjäll voor de eerste maal in zijn carrière op het podium van een wereldbekerwedstrijd. Op de wereldkampioenschappen freestyleskiën 2021 in Almaty eindigde Page als tiende op het onderdeel dual moguls en als achttiende op het onderdeel moguls. Tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking eindigde hij als vijfde op het onderdeel. Op 10 december 2022 boekte de Amerikaan in Idre Fjäll zijn eerste wereldbekerzege.

Resultaten

Lees verder op Wikipedia