Dvd
Engels

Chicken run

Nick Park (regisseur), Peter Lord (regisseur), Dominique Deruddere (andere)
Een aantal kippen ondernemen, onder leiding van de hen Ginger en de haan Rocky, een vluchtpoging uit hun kippenren
Titel
Chicken run / regie Nick Park en Peter Lord ; stemregie Dominique Deruddere ; adaptatie Jean-Claude Van Rijckeghem en Pat van Beirs
Regisseur
Nick Park Peter Lord
Andere
Dominique Deruddere
Bewerker
Jean-Claude Van Rijckeghem Pat Van Beirs
Uitvoerder
Veerle Dobbelaere  (stem) Stany Crets  (stem) Sien Eggers 1951- (stem) Wim Opbrouck  (stem)
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: A-Video Home Entertainment, 2001 | Andere uitgaves
1 dvd-video + 1 bonus dvd-video
Oorspr. opname
2000
Speelduur
ca. 85 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands Taalkeuze: Engels, Nederlands en Vlaams Aardman productie
EAN
8716777000434

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 42 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vier jaar lang werkten de met Oscars bekroonde Aardman Studios (Wallace and Grommit) samen met Dreamwork aan deze eerste lange klei-animatiefilm waarin de kleimodellen nog met de hand voor elke shot een klein beetje werden verplaatst. Op een kippenboerderij, die bestierd wordt als een concentratiekamp, wil de wrede eigenaresse de eierproductie hoger hebben. Als dit niet lukt schaft ze een kippenpasteimachine aan. De kippen ondernemen, onder leiding van de hen Ginger en de haan Rocky, talrijke vluchtpogingen. Hans Beerekamp (NRC 6-9-'00) vindt dat te hoge verwachtingen niet worden waargemaakt, maar 'nog altijd een interessanter animatiefilm dan de gemiddelde Amerikaanse studioproductie, met inbegrip van de meeste recente Disney-films.' Ronald Ockhuyzen (Volkskrant 14-9-'00): '(...) een mengsel van Britse humor en Amerikaanse effectiviteit. (...) Zowel volwassenen als kinderen kunnen hun lol op.' Gerhard Busch (VPRO-gids): 'Chicken run is een heerlijke film. En beslist niet alleen voor …Lees verder

Over Nick Park

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sam Felder

Nicholas Wulstan (Nick) Park (Preston (Lancashire), 6 december 1958) is een Britse animator, die de Wallace & Gromit-kleifiguren verzon en er bij Aardman Animations een aantal films mee maakte.

Park volgde een opleiding aan Sheffield Hallam University. Al tijdens zijn opleiding verzon hij de Wallace & Gromit-figuren. Hij begon met een film over deze figuren, maar kon deze op eigen kracht niet afmaken.

In 1985 kwam hij in contact met Aardman Animations, die animatiefilms maakten. Aardman stelde Park in staat drie korte films te maken.

Toen Aardman een contract sloot met DreamWorks voor vijf speelfilms, maakte Park Chicken Run, gevolgd door de eerste Wallace & Gromit-speelfilm, The Curse of the Were-Rabbit.

Filmografie

  • A Grand Day Out (1989) - won een BAFTA en werd genomineerd voor een Oscar.
  • The Wrong Trousers (1993) - won een Oscar.
  • A Close Sh…Lees verder op Wikipedia

Suggesties

Publicaties over dit werk in de bibliotheek