Boek
Nederlands

Zigeuners voor beginners : het leven van de Roma

Nicky Langley (auteur)

Zigeuners voor beginners : het leven van de Roma

Nicky Langley (1954) is een Vlaamse actrice en schrijfster van Amerikaanse origine. Ze studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Ze begon haar carrière als jazzzangeres en was ook actief op cruises. In juli 1985 nam ze met het Belgische team (naast Jean Bosco Safari en Patrick Annesi) deel aan de Knokke Cup. Onder leiding van coach Fred Bekky eindigde ze toen op de tweede plaats. Haar bekendste ro
Titel
Zigeuners voor beginners : het leven van de Roma
Auteur
Nicky Langley
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Uitgeverij Partizaan, 2021
140 p. : ill.
Verschijningsdatum
26-03-2021
ISBN
9789464076172 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Nicky Langley

Nicole (Nicky) Langley (1954) is een Vlaamse actrice en schrijfster van Amerikaanse origine.

Levensloop

Langley werd geboren in de Amerikaanse staat New Jersey. Ze heeft een Vlaamse moeder en een Amerikaanse vader, en heeft nog twee broers.

Ze studeerde af aan Studio Herman Teirlinck. Ze begon haar carrière als jazzzangeres en was ook werkzaam op cruises. In juli 1985 nam ze met het Belgische team (naast Jean Bosco Safari en Patrick Annesi) deel aan de Knokke Cup. Onder leiding van coach Fred Bekky eindigde ze toen op de tweede plaats.

Haar bekendste rol is die van Oma Fonkel in Mega Mindy.

Behalve actrice is Langley ook schrijfster. Ze schreef onder andere een boek over het waargebeurde verhaal Malou over zuster Marie Louise Habets en het boek Het Elfde Gebod.

Films en televisieseries