Boek
Nederlands

Skelettendans

Nico De Braeckeleer (auteur), Ann De Bode (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Als Toby (13) zijn grootvader opvolgt als monsterjager, belandt hij voor hij het weet in een bloedstollend avontuur. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Skelettendans / Nico de Braeckeleer ; ill. Ann de Bode
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Ann De Bode
Taal
Nederlands
Uitgever
Waasmunster: Abimo, 2005 | Andere uitgaves
128 p. : ill.
ISBN
90-5932-202-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Opa vraagt Toby om hem na zijn dood op te volgen als monsterjager. Met zijn klasgenootjes Ilke en Hans komt hij in een duivelse strijd om een magisch kristal terecht. Wie het kristal bezit zal na een skelettendans op het kerkhof de wereld beheersen.

Dit mager vampierverhaal is een samenvoeging van alle mogelijke griezelingrediënten. Een lerares -- witte heks -- neemt het met de hulp van leerlingen op tegen een duivelsaanbidder -- de directeur. Een werkeloze vader is een gewillig slachtoffer, skeletten dansen zonder veel reden in een haastig getekend pentagram op het kerkhof, een kristal wordt uit een kluis gehaald en mag vooral schijnen etc. Het blijft bij een enscenering zonder veel verhaal. Aan de stroeve taal en zinsbouw is niet gewerkt en de woordkeuze is zonder variatie. Ook een goed vampierverhaal vraagt inhoud en soepel taalgebruik. [Jet Marchau]
Toby (13) heeft een heel bijzonder familielid: een grootvader die monsterjager is. Als zijn grootvader onverwacht komt te overlijden, lijkt Toby voorbestemd hem als monsterjager op te volgen. Dat is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Samen met twee klasgenoten en een lerares moet hij de strijd aanbinden met een tovenaar die heerser over aarde, hemel en hel wil worden. Deel in de serie 'Bibberboeken'. Gemakkelijk geschreven griezelverhaal met veel actie, waarbij de skeletten, magische voorwerpen en toverspreuken je om de oren vliegen, maar waar ook plaats is voor angst, onzekerheid en vriendschap. Aantrekkelijk voor een groot lezerspubliek. Ruime bladspiegel. Tekeningen met handen van een skelet tussen de hoofdstukken. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON"(sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, GameKeepers, etc.), maar v…Lees verder op Wikipedia

Suggesties