Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vampier eiland

+1
Vampier eiland
×
Vampier eiland Vampier eiland
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Jarne is met zijn klas in Schotland. Tijdens een stiekeme, nachtelijke zeiltocht belanden zes klasgenoten op een eiland, waar bloeddorstige monsters blijken te wonen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Vampier eiland
Auteur
Nico De Braeckeleer
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Vampiereiland
Editie
1
Uitgever
Westerlo: Kramat, 2014
109 p.
ISBN
9789462420151 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Jarne zit in de tweede van de middelbare school. Hij is met zijn klas op reis in Schotland. Zij bezoeken ook een zeilclub en zijn klasgenoot Thomas steelt daar de sleutel van een zeilboot. Hij haalt vijf anderen over om 's nachts een zeiltochtje te maken, maar dat loopt verkeerd af. De boot kapseist en ze belanden op een eiland waar monsters rondlopen die hen bedreigen en willen doden. Vanuit Jarnes perspectief worden alle gebeurtenissen beschreven en de lezers worden geconfronteerd met scènes waarin bloed en dood de boventoon voeren. De schrijver, die in dit genre al meerdere boeken op z'n naam heeft staan, weet de doelgroep aan zich te binden door z'n directe stijl, vlotte dialogen en soms gruwelijke, realistische beschrijvingen. Ruime marges en typografie. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn griezelreeks "Middernacht". Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende", van "GameKeepers" en enkele van "Nachtwacht". Nico schrijft ook tv- en filmscripts, waaronder in 2013-2…Lees verder op Wikipedia