Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Vampier game

Nico De Braeckeleer (auteur), Sylvia Tops (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sem en Finn spelen het online spel Vampyra en raken verzeild in een huiveringwekkend avontuur met bloeddorstige vampiers. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Vampier game
Auteur
Nico De Braeckeleer
Illustrator
Sylvia Tops
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Vampiergame
Uitgever
Westerlo: Uitgeverij Kramat, 2017
162 p. : ill.
ISBN
9789462420762 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sem en zijn beste vriend Finn spelen veel online spellen en volgen vloggers die ook gamen. Sem speelt vooral ‘s nachts omdat zijn moeder wil voorkomen dat hij gameverslaafd raakt. Als Finn en Sem het nieuwe spel Vampyra gaan spelen, wordt het spel erg snel werkelijkheid en beleven zij huiveringwekkende avonturen met vampiers. Vierde, los te lezen deel van de vampierreeks, na 'Vampier eiland'*. Het verhaal wordt verluchtigd met pentekeningen van verschillend formaat. Technisch is het (Vlaamse) taalgebruik afgestemd op jongere lezers (veel dialogen), maar inhoudelijk wellicht te gruwelijk voor kinderen jonger dan 10 jaar. Voor lezers die van griezelverhalen houden, vanaf ca. 10 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON"(sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Nico schrijft ook scripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie". Hij is werkzaam bij Studio 100, waar hij boekjes schrijft en mee bedenkt (Piet piraat, Mega Mindy, Het Huis Anubis, Dobus, Rox, GameKeepers, etc.), maar v…Lees verder op Wikipedia