Boek
Nederlands

Alles & niets

Nico Dijkshoorn (auteur)
+1
Alles & niets
×
Alles & niets Alles & niets
Genre:
Bundeling van colums die eerder verschenen in onder meer de Volkskrant en ARTIS.
Titel
Alles & niets
Andere titel
Alles en niets
Auteur
Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2017
312 p.
ISBN
9789045034454 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 28 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze verhalenbundel, bestaande uit eerder gepubliceerde korte verhalen in onder andere de Volkskrant en het tijdschrift ARTIS en voorgelezen stukken op BRT1, deelt Nico Dijkshoorn (1960) zijn observaties van diverse situaties. Hij doet dit op zijn eigen herkenbare wijze; vlot en beeldend geschreven, soms aandoenlijk maar meestal grappig.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia