Boek
Nederlands

De tranen van Kuif den Dolder

Nico Dijkshoorn (auteur)
+1
De tranen van Kuif den Dolder
×
De tranen van Kuif den Dolder De tranen van Kuif den Dolder

De tranen van Kuif den Dolder

Genre:
De verdwijning van de misschien wel beste voetballer van Nederland is voor alle betrokkenen een raadsel.
Titel
De tranen van Kuif den Dolder
Auteur
Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Olympus, 2017 | Andere uitgaves
191 p.
ISBN
9789046706176 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 5 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De huisdichter van het tv-programma 'De Wereld Draait Door' presenteert hier in de vorm van korte interviews met betrokkenen het even plotseling verschenen als verdwenen voetbaltalent Kuif den Dolder. Kuif is een raadsel voor iedereen, introvert en onpeilbaar, maar een fenomeen met de bal. FC Uffelte (Drenthe) wint plotseling wedstrijd na wedstrijd en langzaam begint ook de rest van Nederland en zelfs AC Milan belangstelling voor hem te krijgen. En dan gebeurt een aantal dingen waardoor Kuif zich uit Uffelte en uit het voetbal terugtrekt. Ondanks de soms wat verwarrende hoeveelheid aan geïnterviewden is dit een uiterst leesbaar, amusant en soms wat melig boek geworden. Uffeltenaren zullen zich waarschijnlijk niet herkennen in de wat platte dorpse gemeenschap waarin zij worden neergezet.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia