Boek
Nederlands

Heel veel zin

Nico Dijkshoorn (auteur)
Citaten uit het werk van de Nederlandse schrijver (1960- ).
Titel
Heel veel zin
Auteur
Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Contact, 2012
62 p.
ISBN
9789025438739 (paperback)
Plaatsingssuggestie
044 (SISO) Spreken - Schrijven ; Citaten (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Klein boekje met lossen zinnen uit eerder geschreven tektsen van Nico Dijkshoorn, bekend als huisdichter van De Wereld Draait Door en schrijver van het essay van de Boekenweek 2012. De zinnen zijn gerangschikt op thema, zoals Leven, De Wereld, Dieren en Sport. Sommige tekstjes zijn tijdgebonden, andere zijn persoonlijke overdenkingen van de schrijver ('Ik heb altijd mijn moeder want die gaat nooit dood. Dat heb ik zwart op wit.') Weer andere zinnen zijn universeel en soms zeer treffend of grappig, zoals: 'Een van de lastigste dieren om thuis te houden is de zeehond.' Een aardig boekje, waarschijnlijk vooral voor fans, waarin in vogelvlucht de thema's van Dijkshoorn passeren. Klein gebonden uitgaafje. Normale druk.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia