Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Huilen en lachen

Nico Dijkshoorn (auteur)
+1
Huilen en lachen
×
Huilen en lachen Huilen en lachen

Huilen en lachen

Genre:
Columns over uiteenlopende onderwerpen.
Titel
Huilen en lachen
Auteur
Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Atlas Contact, 2015
237 p. : ill.
ISBN
9789045029498 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 19 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Lijvige en rijke verzameling stukken van de columnist, romanschrijver, dichter, muzikant en theatermaker. Uniek en met niemand te vergelijken. Wie anders vraagt zich immers af of God op een brommer rijdt en in een elektrische tandenborstel huist. Of het langste verhaal 'Een avond met Tim Knol' dat van zo'n ongekend diep ontroerend medeleven getuigt. Nooit eerder werd een tv-programma, Blik op de Weg, zo genadeloos humoristisch onderuitgehaald. 'Na Huilen & Lachen kijk je nooit meer op dezelfde manier naar al dat gewoons om je heen.' (de Volkskrant). 'Bizarre bravoure, trefzeker en ontroerend.' (NRC). Treffend op het achterplat: 'grappig, ongemakkelijk, vervreemdend, maar vaak ook doodgewoon en meestal ontroerend.' Bevat enkele zwart-witfoto's. Smaakvol voorplat met mooie typerende foto van de auteur.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia