Braille
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Klein geluk : de voetbalcolumns

Nico Dijkshoorn (auteur), Martin Donker (redacteur)
Columns over voetbal.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Klein geluk : de voetbalcolumns
Auteur
Nico Dijkshoorn
Redacteur
Martin Donker
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, © 2016
10 banden
Oorspr. uitgever
Voetbal International
Aantekening
Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Schrijver Nico Dijkshoorn spaart niets of niemand in zijn wekelijkse column voor tijdschrift Voetbal International. De vaak vlijmscherpe verhalen die hij afleverde van juni 2015 tot mei 2016 zijn nu gebundeld in 'Klein geluk'. Dijkshoorn knuffelt en trapt na, soms in dezelfde columns. Die hebben in de meeste gevallen te maken met de actualiteit: van het Feyenoord van Dirk Kuijt tot de dramatische EK-kwalificatie van het Nederlands elftal. Dijkshoorn heeft oog voor details, voor randzaken en weet ook in een paar zinnen bijzondere emoties op te roepen bij (oud-)spelers. Hij doet dat in zijn vertrouwde stijl, vol humor, bijvoorbeeld door commentator Sierd de Vos te vergelijken met een af en toe aanslaande ijskast. Het is voor Dijkshoorn zijn vijfde bundel met VI-columns. 'Klein geluk' sluit af met een reportage waarin de schrijver met zijn jeugdheld Willem van Hanegem naar het voetbal gaat kijken.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia