Boek
Nederlands

Met de punt naar voren

Nico Dijkshoorn (auteur)
+1
Met de punt naar voren
×
Met de punt naar voren Met de punt naar voren

Met de punt naar voren

Columns over voetbal.
Onderwerp
Voetbal
Titel
Met de punt naar voren
Auteur
Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Gouda: Voetbal International, 2014
ISBN
9789067970778 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 3 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De misschien wel grappigste columnist van Nederland laat wekelijks zijn licht schijnen over de wereld van het voetbal in het tijdschrift Voetbal International. Hij schrijft zonder scrupules over de grootste spelers uit binnen- en buitenland, trainers en anderen die bekend zijn dankzij het spelletje. De columns van seizoen 2013/2014 zijn samengebracht in deze bundel. Dankzij Dijkshoorn zijn typische en soms absurdistische stijl, zijn oog voor detail en zijn liefhebberij zijn de columns ook ná het seizoen meer dan lezenswaardig. Om een idee te geven van de onderwerpen: die lopen uiteen van het haar van Neymar tot het totale-mens-principe van Van Gaal. De columns zijn in chronologische volgorde in deze derde bundeling opgenomen. Ruime interlinie.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia