Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Columns die Nico Dijkshoorn tussen18 mei 2016 en 17 mei 2017 in Voetbal International heeft gepubliceerd.
Titel
Nat gras
Auteur
Nico Dijkshoorn
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: VI Boeken, 2017
Verschijningsdatum
20-06-2017
ISBN
9789067971386 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Een verzameling van 52 columns die Nico Dijkshoorn tussen 18 mei 2016 en 17 mei 2017 in Voetbal International heeft gepubliceerd. De columns starten meestal met een gebeurtenis uit de actualiteit, waardoor het boek geen eeuwigheidswaarde heeft. De kracht van de columns zit hem in een observatie van de auteur, die hij vervolgens verbindt met een ander voorval of een persoon. De schrijfstijl is plezierig: vlot geschreven teksten, waarin op een stekelige, soms vileine, soms verholen manier kritiek gegeven wordt op iets of iemand. Uit alle columns komt de mening van de auteur luid en duidelijk naar voren. Taalkundig zijn de teksten een genot: in een mooie opbouw en stijl maakt de auteur zijn punt, steeds in circa vijf pagina's. Het lettertype is aangenaam en de regelafstand erg ruim, waardoor het ook plezierig leest. Voor liefhebbers die de terugblik van Nico Dijkshoorn op het voetbalseizoen willen lezen een aantrekkelijk boek.

Over Nico Dijkshoorn

CC BY 3.0 - Foto van/door Jos van Zetten from Amsterdam, the Netherlands

Nicolaas (Nico) Dijkshoorn (Amsterdam, 15 mei 1960) is een Nederlandse columnist, dichter, schrijver en muzikant. Dijkshoorn begon zich rond de eeuwwisseling te manifesteren als internetjournalist en verwierf nationale bekendheid met zijn wekelijkse optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Als invloeden wijst Dijkshoorn zelf de poëzie van C. Buddingh' en het proza van Johnny van Doorn aan.

Loopbaan

Dijkshoorn studeerde Nederlands en aardrijkskunde aan de lerarenopleiding. Bijna twintig jaar was hij medewerker van de bibliotheek in Amstelveen, tot 2005. Vanaf 1999 timmerde hij aan de weg als internetcolumnist met columns over het televisieprogramma Big Brother die hij onder het pseudoniem Doordevil plaatste in nieuwsgroepen en op het forum van de website FOK!. Na afloop van het dagelijkse programma reageerde hij binnen het uur met een lang actueel stuk. De columns werden zo populair dat Veronica hem uitnodi…Lees verder op Wikipedia