DI Annika Strandhed geeft leiding aan de Glasgow Marine Homicide Unit, die moordzaken onderzoekt in en rond de Schotse wateren.
Onderwerp
Schotland
Taal
Engels
Uitgever
Jabadoo Pictures, © 2022
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2021
Speelduur
6 x ca. 50 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
9505764279453

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Britse misdaadserie, gebaseerd op de BBC radioserie ‘Annika Stranded’, beide met in de hoofdrol Nicola Walker (Unforgotten; The split). Annika Strandhed is een rechercheur van Noorse afkomst, onlangs overgeplaatst naar de Glasgow Marine Homicide Unit. Ze is de alleenstaande moeder van de 15-jarige Morgan (Silvie Furneaux), met wie ze een moeizame relatie heeft. De eerste zaak van Annika is de moord met een harpoen op de eigenaar van een boot die toeristen meeneemt op walvisexcursies. De enige verdachte komt om door een aanrijding. Intussen moeten Annika en haar team wederzijds aan elkaar wennen. Een rode draad in de afleveringen zijn de aanvaringen tussen Annika en haar briljante en dwarse dochter die moeite heeft zich aan haar nieuwe leven aan te passen. Stuart Jeffries (theguardian.com) ziet een voorspelbaar verhaal, lichtvoetig, met grappige dialogen, prettige acteurs en een prachtig landschap. Patrick Cremona (radiotimes.com) vindt de dialogen niet altijd overtuigend, maar de acte…Lees verder

Over Nicola Walker

Nicola Jane Walker (Londen, 15 mei 1970) is een Britse actrice.

Biografie

Walker werd geboren in de wijk Stepney van Londen in een gezin van twee kinderen. Zij studeerde af aan New Hall College, een college voor vrouwelijke studenten van de Universiteit van Cambridge. Hier startte zij met het acteren bij de studententheaterclub Footlights.

Walker begon in de film in 1994, met een klein rolletje in Four Weddings and a Funeral. Daarna speelde zij meerdere rollen in films en televisieseries. Zij is bekend van haar rollen als Ruth Evershed (Spooks), Cassie Stuart (Unforgotten) en Hannah Stern (The Split, met tegenspeler Barry Atsma). Naast het acteren voor televisie is zij ook actief in het theater.

Walker is getrouwd met acteur Barnaby Kay met wie zij een zoon heeft (2006).

Filmografie

Speelfilm

(uitgezonde…Lees verder op Wikipedia