Makkelijk lezen
Nederlands

Camera Obscura : de familie Stastok

Nicolaas Beets (auteur), Helene Bakker (bewerker)
In het midden van de 19e eeuw gaan de neven Hildebrand en Pieter roeien met een paar meisjes. Verhaal in makkelijke woorden en korte zinnen.
Titel
Camera Obscura : de familie Stastok / het bekende verhaal uit Camera obscura van Hildebrand ; naverteld door Helene Bakker
Auteur
Nicolaas Beets 1814-1903
Bewerker
Helene Bakker
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2016
72 p.
ISBN
9789086962464 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

We gaan terug naar het jaar 1839, als Hildebrand een weekje uit logeren gaat in het stadje D, bij zijn oom en tante, de familie Stastok. Samen met zijn saaie neef Pieter beleeft hij daar een waar avontuur met een paar meisjes in een roeiboot. Pieter is verliefd op mooie Koosje, maar of dat allemaal goed afloopt? Verder ontmoeten we de aandoenlijke Kees, het manusje van alles uit het weeshuis. Het bekendste verhaal uit de 'Camera Obscura' van Hildebrand, in de serie ‘Literatuur voor beginners’. De moeilijke woorden zijn onderstreept en worden uitgelegd in de woordenlijst. Voorzien van inhoudsopgave en inleiding. De sfeer is sterk ouderwets, wat de voorzichtige vraag oproept of dit in deze tijd nog een boeiend verhaal is. Met keurmerk Makkelijk Lezen.

Over Nicolaas Beets

Nicolaas Beets (Haarlem, 13 september 1814 – Utrecht, 13 maart 1903), ook bekend onder het pseudoniem Hildebrand, was een Nederlandse auteur, dichter, predikant en hoogleraar.

Biografie

Nicolaas Beets werd in Haarlem geboren als de zoon van een apotheker en studeerde van 1833 tot 1839 theologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden (toen nog Academie geheten), waar hij in 1839 promoveerde tot doctor in de theologie. In zijn studententijd maakte hij dankzij zijn uit Engeland afkomstige vriend John Ingram Lockhart (1812-1889) kennis met het werk van de Engelse dichter Byron en schreef dichtstukken in diens trant, zoals 'José' (1834), 'Kuser' (1835) en 'Guy de Vlaming' (1837). Hij was bevriend met Johannes Kneppelhout ('Klikspaan'), Bernard Gewin ('Vlerk') en J.P. Hasebroek ('Jonathan') met wie hij samen met andere studenten een letterkundige club vormde.

In 1840 werd Beets beroepen tot pr…Lees verder op Wikipedia