Boek
Nederlands

De smalle grens tussen vreugde en verdriet : bewandeld door twaalf auteurs

Nicolas Ancion (auteur), Marcel Beyer (auteur), Laurent Binet (auteur)
+1
De smalle grens tussen vreugde en verdriet : bewandeld door twaalf auteurs
×
De smalle grens tussen vreugde en verdriet : bewandeld door twaalf auteurs De smalle grens tussen vreugde en verdriet : bewandeld door twaalf auteurs

De smalle grens tussen vreugde en verdriet : bewandeld door twaalf auteurs

Twaalf auteurs uit twaalf verschillende landen schreven in de geest van Montaigne korte verhalen, essays en autobiografische bespiegelingen.
Titel
De smalle grens tussen vreugde en verdriet : bewandeld door twaalf auteurs / Nicolas Ancion, Marcel Beyer, Laurent Binet ... [et al.] ; inleiding Margot Dijkgraaf
Auteur
Nicolas Ancion Marcel Beyer Laurent Binet
Inleider
Margot Dijkgraaf
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cossee, 2013
77 p. : ill.
Aantekening
Uitg. naar aanleiding van de Nacht van de Europese Literatuur gehouden op 14 mei 2013 in de Brakke Grond Amsterdam
ISBN
9789059364424 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Over Nicolas Ancion

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Yrial3

Nicolas Ancion (Luik, 23 mei 1971) is een Belgisch schrijver.

Ancion werd geboren als zoon van twee beroepspoppenspelers. In zijn vroege jeugd schreef hij toneelstukken en novelles. In 1989 en 1991 kreeg hij de Prix International Jeunes Auteurs. In 1995 publiceerde hij zijn eerste roman, Ciel bleu trop bleu uitgegeven door de Éditions de l'Hèbe in Zwitserland. Daarna volgde een reeks romans en dichtbundels, zowel voor volwassenen als voor de jeugd, waarmee hij in België en in het buitenland in de prijzen viel. In 2009 won hij de Rosselprijs voor jongeren met zijn roman L'homme qui valait 35 milliards, die in het voorjaar 2011 in het Nederlands verschijnt. Daarin vertelt hij hoe Lakshmi Mittal, de baas van staalgroep ArcelorMittal wordt ontvoerd.

Zijn verhalenbundel "Nous sommes tous des Playmobiles" werd in het Nederlands vertaald als "Iedereen Playmobil" en is uitgegeven in 2009 bij uitgeverij Vrijdag.

Op de Foire du Livre de Bruxelles in …Lees verder op Wikipedia