Strip
Nederlands

Blackwood. 2

Nicolas Jarry (scenarist), Kan-J (illustrator)
Deel 2 van 2 Als lord Julian Blackwood eindelijk tegenover de gehoornde god staat, kan hij zijn ziel ruilen voor die van Redstone. Hiermee kan Julian zijn geliefde echtgenote terugkrijgen. Maar om het verlies van zijn ziel te compenseren moet hij eerst in het reine zien te komen met zijn afschuwelijke verleden.
Titel
Blackwood. 2
Scenarist
Nicolas Jarry 1976-
Illustrator
Kan-J
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Blackwood 2/2
Editie
1
Uitgever
Breda: Dark Dragon, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789460780189 (hardback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In de Celtic Collection van Dark Dragon Books verscheen naast de eerste twee delen van ‘Slaine’ ook ‘Blackwood 1’. Het einde van dat eerste deel liet ons achter met vele vragen en het was dan ook reikhalzend uitkijken naar het vervolg van deze zombiestrip. Hoewel het eerste deel niet echt kon overtuigen, zijn we toch relatief positief over deel twee van dit best leesbare tweeluik. Nicolas Jarry bereikt niet het niveau van ‘De lemen troon’, maar de setting in het zeventiende-eeuwse Londen en de afwikkeling van het verhaal maken veel goed.
In het eerste deel maakten we kennis met dodenjager Lord Blackwood. In een wereld bevolkt door zombies en levenden wil hij zijn ontvoerde vrouw terug voor zich winnen. Daarvoor moet hij in opdracht van Lord Redstone diens ziel terughalen bij een monsterlijke god, Slough Feg. Deel twee begint waar deel één eindigde: het gezelschap van Blackwood trekt uiteindelijk richting Londen waar Slough Feg en de zijnen heersen. Ondertussen wordt Blackwood nog…Lees verder
Dit stripverhaal speelt zich af in Londen, zeventiende eeuw, maar dan in een alternatieve wereld waarin de doden niet echt dood zijn en de gehoornde god heerst. In deze kleurrijke strip moet Julian, Lord Blackwood, proberen de macht van de ondoden en de gehoornde god te breken. Een zware taak vol risisco's want hij wil een stuk van zijn ziel geven om anderen te helpen. Tweede deel en slot van dit verhaal, dat zich kenmerkt door spookachtige tekeningen met een manga-indruk en een merkwaardige plot. Boeiend, vreemd, beetje eng en donker van aard. Vooral voor jongeren die in gothic, horror en dergelijke geïnteresseerd zijn.